Közlekedés

Térkép
    Nagybörzsöny az 1997-ben létrehozott Duna-Ipoly Nemzeti Park nyugati peremén található. Autóval megközelíthető észak felől a 2-es úton a Parasapusztai határátkelőig, onnan pedig a 121-es úton Bernecebaráti irányába.
    Ha déli irányból érkezünk, akkor a 12-es útra Vácnál kell lekanyarodnunk Nagymaros, Szob irányába. Szobot elhagyva kanyarodhatunk a 121-es útra Letkés felé.
    Tömegközlekedési eszközök közül vonatot és a buszt kell igénybe vennünk. Vonattal Budapest felől Szobig juthatunk, itt át kell szállni a VOLÁNBUSZ járataira, amelyek kb. fél órás utat megtéve érik el Nagybörzsönyt.
    Észak felől Drégelypalánkig jöhetünk vonattal Balassagyarmat, vagy Vác felől. Itt szintén át kell szállnunk a buszra, melyek ebből az irányból lényegesen ritkábban járnak. Innen közel egy órás útra kell számítanunk Nagybörzsönyig.
    A térség egyre népszerűbb a kerékpárosok körében is. A Budapest-Szob vasútvonalon lehetőség van a kerékpárok szállítására, ami leegyszerűsíti a környék megközelítését. A kerékpárutak építése, bővítése folyamatos. A környék kedvelt kerékpárturák kiindulópontja.

Menetrendek

MÁV VOLÁNBUSZ