nagybörzsöny.info

Nagybörzsöny község nemhivatalos oldala
Pontos idő: 2018.03.20. 01:03

Időzóna: UTC + 1 óra
Lezárt fórum A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: A fórum használat szabályai
HozzászólásElküldve: 2008.03.27. 12:47 
Offline
Adminisztrátor

Csatlakozott: 2008.03.27. 12:37
Hozzászólások: 14
Íme Fórum Szabályzat aktuális verziója

Utolsó módosítás: 2008.03.27.

A nagybörzsöny.info fórum célja, hogy e kicsiny település lakóit, vendégeit összehozza egymással, megpróbálja a közösséget egy kicsit egységbe fognia.

A szabályokat megszegők először figyelmeztetést kapnak, majd ideiglenes, végül végleges kitiltásra kerülhetnek. Kérünk mindenkit, hogy alaposan olvassa át az Etikai Kódexet és igyekezzen annak szabályait betartani.

- -

1. A 0 hozzászólású topikok automatikusan törlődnek 2 hét után.

2. Egy topicot csak moderátor emelhet ki. Abban az esetben tesszük ezt, ha úgy ítéljük meg, hogy egy topik kiemelkedő fontosságú. Kiemelt topikban TILOS a témától eltérő hozzászólásokat leírni (azaz szigorúan nem illendő dolog OFF-olni).

3. A teljesen értelmetlen, obszcén, trágár és nyomdafestéket nem tűrő hozzászólásokat és topikokat kérdezés nélkül töröljük.

4. Az aláírás maximum egy sor szöveget tartalmazhat, legfeljebb 6-os betűmérettel. Az aláírásban nem szerepelhet kép. Az aláírásodban szereplő szöveg feleljen meg a magyar törvényeknek és ne legyen se izléstelen, se sértő! Kérünk ezen felül benneteket, hogy lehetőleg ne használjatok nagyobb betűtípusokat az aláírásban. Továbbá ugyanúgy ahogy a hozzászólásokban, az aláírásban sem megengedett a piros (vagy ahhoz nagyon hasonló) szín használata.
Amennyiben valaki nem tartja ezt be, az egész aláírását értesítés nélkül töröljük.

5. Reklámozni és népszerűsíteni csak és kizárólag non-profit, üzleti tevékenységet nem folytató weboldalakat, szervezeteket és tevékenységet lehet.
Ugyanígy nem támogatjuk az úgynevezett "chain-letters", azaz "ezt küldd el 10 embernek", illetve a "John Smith nagyon beteg és küldj neki 10 centet" típusú topikokat sem. Ilyen esetekben kérünk benneteket, hogy magán-üzenetben vagy e-mailben bonyolítsátok kéréseiteket.

6. Tiltott önkényuralmi jelképek, politikai és/vagy vallási témák, illetve illegális tartalmak mindennemű tárgyalása és megjelenítése nem illendő dolog!

7. Nem illendő dolog a fórumon bárkinek a másikat megsérteni illetve bármilyen előítéletnek, vagy faji megkülönböztetésnek hangot adni. A fórumot használó összes felhasználónak egyenlő jogai vannak életkorától, tapasztalatától, hozzászólásai számától, informatikai hozzáértésétől, játékokban való jártasságától függetlenül.

8. Nem illendő a fórumon személyes adatok közzététele az illető jóváhagyása nélkül. Ilyen mások valódi neve, fotója, lakcíme, telefonszáma, és így tovább.

9. Egy témához csak egy topik nyitható. Ide kerülnek a vele kapcsolatos kérdések, hozzászólások, javaslatok, észrevételek. Duplikált topik esetén, a fiatalabbat megkérdezés nélkül töröljük.

10. Hozzászólásaid száma semmilyen előjogot nem ad. Ha meglátjuk, hogy valaki arra hivatkozik, hogy ő a rangidős, és a frissen regisztrált tagokat alacsony szintjük miatt kritizálja, megadott ideig kizárjuk a fórumból.

11. A nem megfelelő helyen nyitott topikokat figyelmeztetés nélkül áthelyezzük a megfelelő témakörbe.

12. Keress a témák közt, mielőtt újat nyitsz! Már eleve vannak megválaszolt kérdések, ezekben keresni is tudsz kulcsszavak alapján, hátha kiderül, hogy már meg is oldottuk problémádat.

13. Ellenőrizd, hogy megfelelő helyen kérdezel-e!

14. Kéretik a témáknak kifejező nevet adni! A "Segítsetek!" , "Bajom van", "Ez meg mi?" és hasonló címek vajmi keveset mondanak el. A jó cím már eleve megadja az alaphangot, ráadásul sokkal jobban kereshető is lesz a fórum adatbázisa így, mint ha minden téma címe az lenne hogy "HELP ME!!!!!".

15. Ostobaságból, hozzá nem értésből, viccből, divatból ne szidj egyetlen céget sem! Ha valakivel mégis elbillenne a libikóka, fenntartjuk a jogot arra, hogy kellő cinizmussal visszabillentsük, esetleg töröljük a hozzászólását.

16. A hozzászólásaidban ne használj piros (vagy ahhoz nagyon hasonló) színt!
Ez az Adminnak és a Moderátoroknak van fenntartva, illetve a különleges, fontos részek kiemelésére szoktuk használni! Kivételt képez ez alól, ha a hozzászólásodat szeretnéd töröltetni. Ebben az esetben átszerkesztheted a következőre: [color=red]TÖRÖLHETŐ!, hogy az illetékesek hamarabb észrevegyék és eltávolíthassák.

17. Ne tedd fel ugyanazt a kérdést több különböző témakörben! Gondold át hova illik jobban és írd meg oda.

18. Olvasd el az előzményeket, mielőtt hozzászólsz! Szerfelett bosszantó egy témán belül többször is ugyanazt a kérdést látni.

19. Ha nem az utolsó hozzászólásra reagálsz, lehetőleg ne idézz be mindent. Elég ha a lényeges részt/részeket ismétled meg ily módon, így nem húzod szét a fórumot felesleges idézetekkel.

20. Mielőtt elküldenéd, lehetőleg nézd át a saját beirandó hozzászólásodat!
Használd az "Előnézet" gombot! Ennek segítségével láthatod, hogy hogyan fog kinézni a mondandód, illetve így könnyebben át is tudod olvasni az egészet.

21. Ha URL-t szúrsz be a hozzászólásodba, akkor győződj meg arról, hogy az valóban működik-e!

22. A túl hosszú linkeket inkább nevezd meg! Ha olyan hosszú, egybefüggő URL-t szeretnél beszúrni, ami "kilóg" a képernyőről (azaz az alsó scrollsáv megjelenik), akkor az olvashatóság érdekében inkább nevezd meg a linket, adj neki egy beszédes nevet.

23. Mindenkit kérünk hogy ízléstelen, pornográf vagy sértő avatar képet ne válasszon, ez nem erre a fórumra való!

24. A fórumra maximum 80x80-as kép szúrható be, ettől felfelé eltérni nem lehet!

- - -

A fórum szabályait megszegő hozzászólásokat külön értesítés nélkül töröljük. A szabályokat többször megszegő felhasználót figyelmeztetjük (maximum ötször!). Amennyiben folytatja ide nem illő magatartását, illetve semmibe veszi a fórum szabályzatát véglegesen kizárjuk a fórumból.

Megkérünk továbbá mindenkit, hogy lehetőleg kerüljétek az adott témától eltérő hozzászólásokat, azaz az OFF-TOPIC-olást az összes topikban!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Lezárt fórum A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség